Става дума за разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев Слонът в

...
Става дума за разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев Слонът в
Коментари Харесай

Пеевски сезира Сарафов и ДАНС за заобикаляне на санкциите на ЕС срещу Русия у нас

Става дума за разследването на журналиста от bTV Стоян Георгиев " Слонът в стаята. Санкциите не работят ", излъчено на 26.11.23 година

Независимо от заявената подготвеност за осъществяване на глобите против Русия от страна на България, това журналистическо следствие, в което са употребявани и данни от Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални, сочи, че има основателни догатки, че у нас близки до Путин ловко заобикалят да заплащат цената за жестоката експанзия против Украйна, като страната ни е посочена за един от разновидностите за елементарно заобикаляне на глобите, показва депутатът Делян Пеевски.

Това е извънредно разочароващо и рушащо имиджа на България като благонадежден и предвидим евроатлантически сътрудник, се казва в подадения сигнал.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи упорства да бъде осъществена цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция, при която, в случай че бъдат открити съответни лица, направили нарушаване на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия наказания от Европейския съюз, да бъдат подхванати всички, планувани от закона ограничения.

Това е следващият сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, обвързван със систематичното нарушаване на глобите против Русия, след този за парцелите на съветската страна в България и серията от сигнали, по отношение на активността на " Лукойл ", означават още от Движение за права и свободи.

Необходимо е страната, с всички свои принадлежности да се опълчи на налагащото се обезпокоително усещане, че интернационалните наказания против Русия, които целят да бъде спряна експанзията и да ударят военната машина на Москва, олигархията и самия президент Владимир Путин, на процедура не работят в България, упорства Делян Пеевски.

В края на септември председателят на ПГ на Движение за права и свободи прикани за неотложно въвеждане на възбраната за влизането през границата на България на коли с съветска регистрация. Въпросната възбрана е част от глобите против Русия поради войната в Украйна, наложени от Европейски Съюз. Забраната обгръща леки коли и други транспортни средства за транспорт на до 10 души, като няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР